Unos i Tandådalen AB är ett familjeföretag som funnits i Sälen under många år. I december 2016 blev MalungSälen Service AB nya ägare.

Vår reception ligger i samma byggnad som Alpinbutiken i Hundfjället. Enkelt att hitta till och bra parkeringar. Här kan du hyra dina skidor samtidigt som du hämtar din nyckel. Bra och snabb service!! Även barnvagnar finns till uthyrning!

Vi har valt att satsa på boenden i Tandådalens och Hundfjällets omgivning. Stugor och lägenheter, av varierande storlekar och standard, som vi tror har det som kan passa de flesta.
Vi har även boenden där husdjur är välkomna!!

Sälen är ett av norra Europas största skidområden med mycket varierad skidåkning, både på längden och på tvären.
Det finns fyra skidområden, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället! Totalt 116 nedfarter!
Det finns även en mängd längdspår för de som inte vill slänga sig utför i pisterna.

Lite fakta om Tandådalen!
I Tandådalens skidområde hittar du flest svarta backar och de har en av Sveriges största parker, Super Park, samt Junior Park för de yngre åkarna. Det finns naturligtvis nedfarter som passar alla. Flera blåa nedfarter finns i det östra skidområdet, medan det i centrala Tandådalen finns många svarta och röda backar.

Lite fakta om Hundfjället!

Hundfjället har backar som passar för alla. Från Trollskogen för de små och till Väggen för de mer lite vågade skidåkarna.
Det finns flertalet långa härliga backar, den längsta på hela 1200 meter.

Valles Skidland finns även med enklare boxar, rails och annat skoj. I Trollens snölekland erbjuds barn- och barnvagnspassning så att föräldrarna kan koppla av en stund för sig själva.

Hundfjället har ett litet poolarium, där du kan bada både inom- och utomhus.

Det bästa med dessa anläggningar är att dessa är sammankopplade med en transportlift och bildar tillsammans Tandådalen/Hundfjällets skidområde!!

Det finns en massa annat skoj du kan göra när du besöker Sälen.

Du kan också besöka Lindvallen där Experium finns med SPA-anläggning, äventyrsbad, Flow Rider, bowling, restauranger och butiker. Det finns även en 3D-biograf.

För dig som vill åka snöskoter finns Sälen SKOTER & MOTOR aktiviteter. Dessa hittar du vid rondellen mittemot infarten till Tandådalens skidanläggning, i samma byggnad som Hemköp.

Hundspann finns i Tandådalen- Peakpoint

Ice carting finns mellan Tandådalen och Hundfjället- Icecarting

Mängder av restauranger finns att besöka och vi rekommenderar dig verkligen att göra ett besök på Fjällsåsgården och Ubbes. Äter du där kan vi lova att du inte blir besviken!!